We willen allemaal dat onze kinderen het goed doen op school. En als dat betekent dat u (af en toe) het huiswerk van uw kind maakt, dan is dat toch zo. Niet?

Vergis u niet. U helpt uw zoon en/of dochter niet door zijn/haar huiswerk te maken. Integendeel. Wanneer kinderen huiswerk maken, worden ze gedwongen om de leerstof opnieuw op te nemen en te verwerken. Bovendien kan het voor de leerkracht heel verwarrend zijn wanneer een leerling steeds hoge cijfers op huistaken scoort, maar op een test geen voldoende kan halen.

Al doende leert men, zegt het spreekwoord. Kinderen onthouden de materie gemakkelijker door ermee bezig te zijn, door zelf huiswerk te maken.

Ondersteuning bieden aan uw kind is dan wel weer een uitstekend idee. Dat wil zeggen dat u zorgt dat er een zekere regelmaat is. Maar ook dat uw kind de ruimte heeft om te werken. Een plek waar hij of zij ongestoord kan studeren.

Lukt het door omstandigheden niet om uw kind de begeleiding te geven die het nodig heeft? Laat het ons weten. Na een vrijblijvende intake stellen we een plan van aanpak op en gaan we hiermee aan de slag. Wij houden de voortgang bij en elke twee maanden evalueren we samen zodat u én uw kind weet waar het staat.